Kungulleshat

Alexandria F1

Aleksandri është kungullesh shumë produktive. Kungullesh hibride verore me një bimë të fuqishme, me kërcell gjysëm të ngritur, dhe me bimë të hapur me mundësi më të lehtë të vjeljes. Krahasuar me varieteteve kryesore, fruta ka më shumë ngjyrë  me pika, dhe me formë cilindrike. Ky hibrid ka rezistenc ndaj ZYMV/WMV dhe toleranc ndaj semundjes së hirit dhe temperaturave të ulta. Është e ngrënshme 40 ditë pas mbjelljes.

 • Pjekuria: 40 ditë;
 • Forma e frutit: cilindrike;
 • Ngjyra: Zbehtë jeshile / Bardhë lara-lara;
 • Rezistenca ndaj këtyre sëmundjeve: ZYMV/WMV, tolerant ndah Hirit, dhe të ftohtit.

New Picture (2)

 

Aziad F1

Shumë produktiv (maksimum në prodhim) dhe ekstra i hershëm. Përqindje e lartë e frutave komerciale, dhe me bime shume homogjene. Ruajtje të mirë pas vjeljes, për të kënaqur kërkesat e tregut.

 • Lloji: kungull i bardhë me formë cilindrike;
 • Shumë i hershëm;
 • Vigoroziteti: i drejtë;
 • Zakoni i bimës: gjysëm i hapur, me internodie mesatare;
 • Resistanca HR/ IR: ZYMV – WMV;
 • Forma e frutit: cilindrike;
 • Ngjyra e frutite gjelber e qeltë;
 • Periudha kultivimi: pranverë, verë, vjeshtë;

114

Suha F1

Cilësi më të mirë fruta në treg. Bimë balancuar, performon mire në kushte të ndryshme të rritjes, për të marrë maksimumin e prodhimit. Fruta të klasit të parë nga fillimi deri në fund të prodhimit, me ngjyra shumë tërheqëse dhe shkëlqim të lëkurës. Mban lule e saj një kohë të gjatë pas vjeljes.

 • Lloji: kungull i bardhë me formë cilindrike;
 • Mesatarisht i hershëm;
 • Vigoroziteti: i mirë;
 • Zakoni i bimës: i hapur;
 • Resistanca HR/ IR: ZYMV – WMV – PRSV.
 • Forma e frutit: cilindrike;
 • Ngjyra e frutite mesatarisht e gjelber e qeltë;
 • Periudha kultivimi: gjitha sezonat (pranverë, verë, vjeshtë, dimer);

single43