Specat

Réka F1

 • Réka F1spec i bardhe, i pa djeges;
 • frutat kanë peshë 100-130 gr;
 • mund të jetë e prodhoj në çdo periudhë të vitit;
 • madhësin e frutit e mban deri në fund të prodhimit;
 • hibridi është gjenerativ, me internodie të shkurta, dhe mund të rritet ne tunele te shkurtera plastike;
 • ka kerkes te lart per pleh azoti;
 • kultivohet në mënyrë efikase nëse lidhet dhe krasitet për një kërcell ose nëse lidhet për kordon.

Kabar F1Kabar F1

 • spec i bardhe, i pa djeges;
 • fruti ka peshe 100-140 gr;
 • mund të mbillet nga janari deri në mes të korrikut;
 • ajo ka mish të trashë, fruta të rregullta;
 • hibridi është gjenerativ, kultivohet në mënyrë shumë efikase;
 • nëse lidhur dhe krasitet për një kërcell ose nëse ose nëse lidhet për kordon.

Antal F1

 • Antal F1spec i bardhë, i pa djegës;
 • frutat kanë peshë 110-150 g
 • ajo mund të mbillet nga marsi deri në mes të korrikut;
 • ngjyra e frutave eshte e bardh e bukur,  me mure te trashë të shpatullgjerë;
 • kultivohet në mënyrë efikase nëse lidhet dhe krasitet për një kërcell ose nëse lidhet për kordon.
 • mund të kultivohet me sukses në vende pa ngrohje dhe gjithashtu në fushë të hapur.

Morahalom (2)Mórahalom F1

 • mund të kultivohet në çdo periudhë të vitit;
 •  me fruta estra të mëdhenjë dhe me ngjyrë të bardhë dhe i pa djegës;
 • frutat kanë peshë 120-150 g;
 • ajo ka vigorozitet të lartë dhe nuk është i ndjeshme për shkak të mungesës së kalciumit;
 • ju rekomandojm të lidhni në dy degë të krasitura ose i lidhni në  kordone;

 

New_Picture_3_Kincsem F1

 • spec i bardhe, i pa djeges;
 • frutat ka peshe 100-130 gr;
 • mund të kultivohet në çdo periudhë të vitit, vendosjen frutave është e mirë edhe gjatë periudhës së dimrit;
 • formë të rregullt me madhësi të përshtatshme për supermarket, ajo është i gatshëm për të marë ngjyrë të purpurt;
 • hibrid shumë herëshem, me internodie që janë të shkurtër;
 • prodhimi është më efikas nëse aplikohet lidhja në degën e krasitur ose në kordone të lidhura;

Emese F1Emese F1

 • spec i bardhe, i pa djeges;
 • frutat ka peshe 90-120 gr;
 • mund të rritet në çdo periudhë të vitit;
 • madhësia e frutave është e përshtatshme për supermarkete,  me mure të trasha  me formë të rregulltë;
 • plehrim të lartë të azotit është e nevojshme;
 • prodhimi është më efikas nëse aplikohet lidhja në degën e krasitur ose në kordone të lidhura;

Teleki F1

 • Teleki F1spec i bardhe, i pa djeges;
 • mund të kultivohet në çdo periudhë të vitit, praktikisht është i përshtatshëm për mbjellje vjeshtore.
 • frutat kanë mure të trasha të gjata, me ngjyrë të bardhë me peshë 100-130 gr;
 • është hibrid gjenerativ, i cili ka kërkesa të larta për azot;
 • rekomandohet kryesisht në tokë nëse aplikohet lidhja në një degë të krasitur apo në kordone të lidhura;

Etele F1

Etele F1

 • spec i bardhe, i pa djeges;
 • mund të mbillen nga marsi deri në mes të korrikut;
 • pjesa e sipërme e gjerë dhe me e gjatë, fruta të bardhë me peshë 120-160 g;
 • rrënjët, degët dhe kërcelli janë të forta;
 • rekomandohet krasitja në një degë ose e lidhur në kordon;
 • mund të mbillet në fushë të hapur dhe gjithashtu në tunelet plastike pa ngrohje.

Hajdú F1Hajdú F1

 • spec i bardhe, i pa djeges;
 • frutat me madhësi 130-160 g;
 • ajo mund të mbillen nga marsi deri në korrik;
 • shquhet për madhësin e frutave, ato mund të arrijë deri 200 g, ngjyra është pak e gjelbër;
 • rënjët, degët dhe kërcelli janë të forta, bima ka vigorozitet të lartë;
 • ajo mund të kultivohet edhe në tokë të varfër, kripur dhe tokë pjellore;
 • e përshtatshme pë serra pa ngrohje dhe prodhim në fushë të hapur;

Patak F1

 • Patak F1spec i bardhe, i pa djeges;
 • mund të kultivohet në çdo periudhë të vitit;
 • frutat me madhësi të mëdha 120-150 g, me mish të trashë, me peshë;
 • me vigorozitet të fuqishëm;
 • i lidhur dhe e shkurtuara për dy kërcej, dhe përveç kordonit pa krasitje kultivohet në mënyrë shumë efikasitet;
 • është i përshtatshëm për tunele plastike dhe gjithashtu për fushë të hapur.

1795503_962099843841168_2254023053497823017_nSobri F1

 • spec i bardhe, pak i djeges, me shije delikate dhe me peshë 80-110 gr;
 • mund të mbillen nga shkurti deri në mes të korrikut;
 • frutat janë me formë klasike „bogyiszlói” me mish të trashë;
 • sistem rrënjor të fuqishëm, rendimenti është më i lartë sesa variateti i hapur i polenizuar;
 • i përshtatshëm për serrat me ngrohje dhe pa ngrohje dhe për fushë të hapur;

 

 

Jasz_converted

 

Jász F1

 • mund të mbillen nga shkurti deri në korrik;
 • frutat janë shumë uniforme, ngjyrë të këndshme e bardhë, pak e djegës me peshë 80-120 g;
 • sistemi rrënjpr dhe kërcelli është shumë i fortë që mund të rritet pa mbështetje;
 • i përshtatshëm për serra pa nxemje dhe për fushë të hapur.

 

Ber_nyi_F1_Berényi F1

 • mund të mbillen nga marsi deri në korrik;
 • ekstra, madhësia më e madhe në kuadër të llojit të saj;
 • frutat në formë të rregult, pak e djegës me peshë 120-150 g;
 • vigorozitet të fuqishëm;
 • i përshtatshëm pë serra pa ngrohje dhe në fushë të hapur;

Kun (2)Kun F1

 • mund të kultivohet në çdo perudhë të vitit;
 • frutat janë të drejtë, formë të rregullt, shije shumë të djegës dhe me peshë 50-80 g;
 • hibrid i hershëm, i cili ka vendosje shumë të mirë të frutave;
 • mund të kultivohet pranë kordonit ose e krasitur në një kërcell;
 • e përshtatshme për serra pa nxeme dhe në fushë të hapur.

 

 

15965313_1389735507744264_1491459321084058541_nBobita F1

Mund te mbillet ne Mars deri ne mes te Korrikut.
Frutat kane mish ekstra trasha, dhe kane qendrushmer te gjate.
Eshte e pershtatshme per kultivim ne serra dhe ne fushe te hapur.Pesha e frutave eshte 150-200 g.