Pleh foliar Calcibor®

1
5,655 views

Formulim i lëngshëm i patentuar në bazë të Kalciumit, Borit, dhe Zinkut.

Calcibor® është një produkt i ri i patentuar i kompanisë Milagro i cili përmban si një kompleks organik në sasi të lartë të Kalciumit dhe Borit. Në këtë mënyrë të dy elementet janë të absorbueshme me lehtësi nga bimët dhe është shumë sistemike brenda indeve bimore.

Kalciumi dhe Bori janë të njohura si elemente me një aktivitet të ulët translokativ brenda indeve bimore, lëvizshmëria e tyre është e kufizuar në transportin pasiv përmes ksilemës. Në të kundërtën, ajo është e njohur edhe për  lidhjen sinergjike dhe pozitive midis tyre, si Bori mundëson absorbueshmerinë më të mirë dhe lëvizshmërinë e Kalciumit brenda bimëve.

Formulimi ekskluzive organik i produktit Calcibor® i jep të dy elementeve një ndërveprim të fortë dhe më të mirë si në aspektin translokativ dhe absorbuese brenda bimëve, në veçanti ajo lejon lëvizshmërinë e Kalciumit drejt meristemës apikale ku kërkesat e kalciumit janë më të larta. Kalciumi është një element thelbësor i rritjes. Është përgjegjës i fryrjeve dhe qëndrueshmërisë së indeve bimore dhe kjo ndihmon përshkueshmërinë qelizore. Kushtet jo të favorshme klimatike mund të ndikojnë në thithjen e saj dhe mund të çojë në simptomat e mangësisë dhe / ose patologji shumë të dukshme. Bori është një mikroelement thelbësor për rritjen e bimëve. Ai luan një rol të rëndësishëm në metabolizmin dhe në transportin e karbohidrateve, sintezën e proteinave, në pektin (muret qelizore) dhe në lipide (yndyra). Është e domosdoshme për të garantuar zhvillimin e duhur dhe një rritje të shpejtë të indeve meristematike (rrënjëve apikale dhe fidanëve).

Calcibor® për shkak të karakteristikave është më mirë të aplikohet si spërkatje foliare. Aplikimet mund të jenë të dobishme për parandalimin dhe korrigjimin e mangësive më të zakonshme të kalciumit dhe borit. Aplikimi është shumë i sugjeruar në kulturat më të kultivuara para dhe pas lulëzimit, përsëritni aplikimin gjatë zhvillimit të frutave, deri në vjelje.

Aplikimi i Calcibor® mund të rezultojë me pjellori të mire të polenit, duke rritur vendosjen e luleve, një formim më të mire të frutave dhe jep qëndrueshmëri; më shumë përmbajtjen e sheqerit, një rritje më të shpejtë dhe zgjatim të fidanëve.

Përmbajtja %

w/w

 

 

% w/v

Oksid Kalcium (CaO) i tretshme në ujë 10, 0 12,9
Boron (B) i tretshme në ujë 2,0 2,6
Zink (Zn) e kelatuar me EDTA 0,2 0,26
Zink (Zn) i tretshëm në ujë 0.06 0.08
     

 


Doza, mënyra, koha e aplikimit

Kultura Shkalla e aplikimit Numri dhe koha e trajtimeve
Mollë, dardha, pjeshkë, kajsi, qershi, agrume, rrush.

Foliare (përmes gjetheve):

250-500 g/hl (200-400 ml/100 l ujë)

të paktën 3-5 kg/ha

Ujitja e tokës në serrë:

1 g/m2 (0,75 ml/m2)

3-5 herë para lulëzimit, pas vendosjes së frutave, gjatë zhvillimit fruta.
Domate, speca, bimë vezake, kastravecët, pjeprat, shalqi,

luleshtrydhe.

3-4 herë përsëritet në çdo 21 ditë, duke filluar nga shfaqja e lules së parë.
Bimët 2-3 herë të shpërndahet gjatë gjithë ciklit kulturës së bimës.
Bimët zbukuruese dhe dekorative. 2-3 herë të shpërndahet gjatë gjithë ciklit kulturës së bimës.

Shënim:Në mënyrë që të mbajë një marrëdhënie të ekuilibruar të kalciumit / bor në bimë, për një zhvillim optimal bimore, ne sugjerojmë për të aplikuar produktin në një përzierje me çdo produkt me bazë aminoacidi. Paralajmërime! Aplikoni produktin Calcibor® vetëm nëse kalciumi ose bori shtojcë është sugjeruar ose një mangësi është zbuluar. Mos tejkalojni dozat e rekomanduara. Mos e përzieni produktin Calcibor® në tretësira me komponimet kimike shumë alkaline, vajra minerale, squfurit, polysulphides dhe komponimet e bakrit. Produkti është i përshtatshëm nga + 5 ° C deri + 35 ° C. Produkti duhet të mbahet në vend të ajrosur, të ftohtë, vende të thata, larg nga burimet e nxehtësisë / ndezjes dhe duhet të jetë i mbrojtur nga rrezet e diellit.

Distributore për Kosovë: Agrimatco Kosovo L.L.C

Për porosi dhe sqarime shtesë, kontaktoni numrat e meposhtëm:

Mob: 044694777 ; 045161777 ; 045160777

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here